Detoksikacija je obnavljanje prirodne sposobnosti tijela da se samo izliječi. Detoksikacija organizma ili čišćenje organizma je prirodan proces u kojem iz organizma eliminiramo nakupljene toksine i tako omogućujemo smanjenje opterećenja vitalnih organa i bolje funkcioniranje cjelokupnog organizma. Nakupljeni toksini se u procesu detoksikacije organizma pretvaraju u manje štetne tvari i zatim izlučuju putem znoja, stolice i urinatGdje nastaje problem?

Problem je u toksičnosti! Brza hrana, štetna prehrana, konzervansi, aditivi, kemijski zagađen zrak, voda, stresan način života, korištenje alkohola, droga, lijekova… Sve to pridonosi ukupnom slabljenju ljudskog zdravlja i zagađenosti ljudskog tijela.
Mnoga oboljenja nisu izazvana virusima i bakterijama, nego dugotrajnim nakupljanjem toksina i kiselinskih viškova u organizmu, koji stvaraju stanje tkivne toksičnosti, potrebne bakterijama da zaraze ljudsko tijelo. Kako kiselinski toksini trule i propadaju u različitim tkivima, oni oštečuju organe, žlijezde, nagrizaju zglobove i arterije, oslabljuju živčani sustav i imunitet.
Ovo se oslabljeno stanje može ispraviti samo Samodetoksikacijom, a jedina osoba koja to može učiniti, je ista koja je dopustila da se to dogodi, a to ste vi!

Srećom, ima jednostavnih načina kako bi se posao detoksikacije obavio brzo i djelotvorno i popravila šteta. No sve ovisi o vama, treba uzeti vremena, i primjeniti detoksikaciju i raditi to redovito.

Kada je potrebna detoksikacija organizma?

Iako čišćenje organizma možete napraviti kad god to trebate, najbolje vrijeme za detoksikaciju je proljeće i ljeto. Nakon duge zime, kada u prehrani nedostaje svježeg voća i povrća, proljeće je vrijeme da očistite organizam i napunite ga vitaminima i mineralima.

Ako ste stalno umorni, usporeni i imate lošu koncentraciju, vjerojatno vašem organizmu treba čišćenje.
Drugi simptomi viška toksina u organizmu:
• glavobolja
• alergija
• problemi s kožom
• zadah i neugodan miris tijela
• rast Candide
• depresije
• mlitavost, slabo pamćenje
• nadutost trbuha i plinovi
• loša probava
• debljanje ili prekomjerno mršavljenje
• zatvor
• prerano starenje

Čišćenje i zagađenje tijela!

Jednostavna je činjenica: svi otrovi koji se nalaze u okolišu, stalno prodiru i uzrokuju unutarnju toksičnost krvi, tkiva i staničnih tekućina. Ova toksična stanja su plodno tlo za bolesti.
Nikakav lijek ili kirurški proces ne može ispraviti ovaj problem, jer uzrok nisu bakterije, geni…Već toksičnost u krvi i tkivu ljudskog tijela.

Zašto je važno korištenje prirodne kozemtike?

Sve što unesemo na tijelo, putem kože ulazi u krv i kola po tijelu. Za većinu industrijskih proizvoda koji su puni konzervansa, pojačivaća mirisa, umjetnih ovlaživala i omekšivača kože, danas se može reći da je u najmanju ruku štetno.
Prirodna kozmetika ne sadrži konzervanse i ima smanjeni rok trajanja, ali zato ste sigurni, da ona doprinosi vašem zdravlju, a ne da ga narušava.

Prehrana i dodaci prehrani za vrijeme detoksikacije!

Ono što ne jedete zapravo je važnije od onoga što jedete!!!
Osnovna strategija je:
1. potpuno uklanjanje sve KISELE HRANE I PIĆA
2. Jesti ALKALNU hranu, koja daje mješavinu najvažnijih prehrambenih sastojaka, potrebnih tijelu kada se nalazi u procesu detoksikacije.
Naše tijelo inače sagorijeva velike količine energije i enzima probavljajući hranu, Tu energiju i enzime treba što više usmjeriti i iskoristiti u procesu detoksikacije.
Što korektnije budete jeli i što više vode pijete, brže će se vaše tijelo detoksicirati i obnoviti!

Najvažniji prehrambeni elementi koje tijelo treba za čišćenje krvotoka i detoksikaciju tkiva su: ENZIMI, MINERALI, ELEMENTI U TRAGOVIMA I VITAMINI.
ŽIVOTINJSKI PROTEINI, MASTI, I RAFINIRANI ŠEĆER I ŠKROB, koji danas sačinjavaju 90% kalorija, blokiraju proces čišćenja i proizvode velike količine kiselog otpada, i zbog toga se trebaju ukloniti iz prehrane.
Kratki post je najbolji način za detoksikaciju tijela.

Plan ishrane!

Jako je bitno, prije početka detoksikacije, napraviti PLAN ISHRANE, koji se sastoji od:

svježih biljnih izvora hrane koji alkaliziraju krv, a sadrže dovoljno hranjivih sastojaka
dodaci prehrani koji ubrzavaju detoksikaciju
smanjenje unosa kalorija koliko je to moguće, kako bi se smanjila proizvodnja probavnog i metaboličkog otpada, a energija i enzimi sačuvali za detoksikaciju, umjesto u probavne svrhe.
Priprema za detoksikaciju!

Kada govorimo o detoksikaciji putem hrane i pića, naša priprema je jako važna za konačan ishod!
Jako je bitno dali detoksikaciju doživljavamo kao kaznu ili kao šansu za promjenom, za nešto pozitivno! Ako nam je ona od samog početka teret, ako gledamo samo u to kako će biti teško odrći se nekih stvari, kako mi to ne možemo…biti će teško izdržati do kraja!
Ako vidimo šta nam sve ona može donijeti, kakve rezultate ćemo imati, prepreke na putu nam se neće činiti tako velikim. Sa nestrpljenjem ćemo čekati da počnemo!

Kada počne proces detoksikacije, i toksini krenu van, normalno je da ih poprate i neka emotivna stanja: razdražljivost, tjeskoba, depresija, nestrpljivost, samosažaljene, loša koncentracija, mrzovolja – znajte samo kada se pojave, da su normalni, i da se čiste!

Zašto je bitna detoksikacija organizma?

Naš organizam je opterećen ne samo probavljanjem teške i nezdrave hrane. On mora također eliminirati pesticide, onečišćenja i toksične tvari, koje ulaze u tijelo iz našeg okruženja i hrane.
Dodajte još i stres, prebrzi ritam života i manjak vježbe. Sve ovo može preopteretiti i oslabiti organizam i spriječiti njegov pravilan rad.
Nepravilan rad organizma može uzrokovati manje tegobe, kao što su umor i pospanost, a kasnije i veće probleme, kao što su depresija, prerano starenje i različite bolesti.
Detoksikacija ili čišćenje organizma pomaže našem tijelu vratiti prirodnu ravnotežu. Mnogi ljudi svjedoče o tome da im je čišćenje pomoglo vratiti energiju, koncentraciju i pozitivni stav.

Kako se može raditi detoksikacija organizma?

Detoksikacije se može raditi 21 dan antiparazitnmi programom, detoksikacija različitim tinkturama i detoksikacija čajevima.

Prikazano 1–12 od 13 rezultata

Detox Čaj za Jetru

25,00 Kn

Tinktura od Koprive

5 od 5
115,00 Kn

Antiparazitni program

5 od 5
390,00 Kn

Detox Čaj za Bubrege

25,00 Kn

Detox Čaj

5 od 5
25,00 Kn

Tinktura od Crnog Oraha

5 od 5
150,00 Kn

Detox Tinktura – Jetra

150,00 Kn

Detox Tinktura

130,00 Kn

Tinktura od Švedskog Bilja

5 od 5
90,00 Kn

Čaj od Koprive

25,00 Kn
Sniženje

Detox Trio

375,00 Kn 345,00 Kn

Pure Body Extra Strength

595,00 Kn