Tinkture su tekući alkoholni ekstrakti iz ljekoviti biljaka. One su vrlo učinkovite kao biljne kapi koje se uzimaju samostalno ili kao dodatak piću i hrani.

Osnovne karakteristike tinktura Vesna’s Naturals:

1. pravimo ih po originalnoj recepturi: home made od potpuno zdravog, organskog, svežeg bilja
2. jako snaznog djelovanja
3. nemaju apsolutno nikakvih stetnih efekata
4. 100% natural

Šta je dobro znati o Tinkturama?

Tinkture su tekući ekstrakti biljaka. To su koncentrirani biljni preparati, gdje su ljekoviti sastojci biljaka … izvađeni u tekućem obliku. Za pravljenje tinktura koristi se alkohol koji se dodaje vodi ili jabukovom sirćetu.Pravljenje tinktura alkoholom je metoda stara tisućama godina i koriste ga svi ozbiljni herbalisti na svijetu. Alkohol se koristi zato što se najvažniji ljekoviti sastojci, poput esencijalnih ulja, smole, alkaloida steroida i brojne druge bio-kemijske tvari ili fitokemikalije, mnogo bolje rastvaraju u alkoholu, nego u vodi (čaj) ili na bilo koji drugi način. Štoviše, određene važne fitokemikalije iz biljaka se mogu rastvoriti jedino u alkoholu.

Brojne prednosti tinktura:
1. Tinkture su puno jače i koncentriranije od čaja. Samo 2-3 kapi tinkture jednake su, čak jače od cijele jedne šalice čaja.Upravo iz ovakvih razloga je konzumiranje samih tinktura prijeko potrebno kod saniranja zdravstvenih problema. Ponekad je teško, zbog posla i drugih obaveza, popiti velike količine čaja. Umjesto čaja, tada koristimo tinkture.
2. Ljekoviti sastojci tinktura mogu se bolje probaviti i asimilirati nego same sirove biljke, naročito ako imamo problema sa probavom. Ljekoviti sastojci tinktura ulaze u krvotok brzo, gotovo momentalno. Zato tinkture mogu biti, između ostalog, i prvu pomoć i lijek za hitne slučajeve.
3. Alkohol održava tinkturu i znatno produžava rok trajanja, gotovo na neograničeno vrijeme. Što tinktura duze stoji, to je njezin učinak veći. Za one koji imaju averziju prema samom alkoholu (mada se radi o minimalnim koliciinama) postoji vrlo jednostavno resenje, svoju dozu tinkture ukapaJte u vruči čaj ili prelijete vrućom vodom i sav alkohol ce ispariti.
4. Za razliku od tinktura koje se proizvode u domaćoj radinosti, komercijalne tinkture generalno su loše kvalitete i nedjelotvorne su, jer se ne pripremaju od adekvatnog i neprerađenog bilja, te u puno manjim koncenracijama.I tinkture proizvedene u domaćoj radinosti vrlo često znaju biti lošije kvalitete, najviše zbog manje količine biljaka, ili lošije kvalitete biljaka koji se koristi prilikom pripreme.

Tinkture pripremane u Vesna’s Naturals su garancija kvalitete i učinkovitosti!

Prikazano 1–12 od 16 rezultata

Tinktura od Koprive

5 od 5
115,00 Kn

Tinktura od Gospine Trave

5 od 5
130,00 Kn

Tinktura od Pelina

115,00 Kn

Detox Tinktura – Jetra

150,00 Kn

Tinktura od Crnog Oraha

5 od 5
150,00 Kn

Tinktura od Poljske Preslice

115,00 Kn

Tinktura od Ginsenga

130,00 Kn

Detox Tinktura

130,00 Kn

IMMUNE BOOSTER

130,00 Kn

Tinktura od Imele

115,00 Kn

Tinktura od Kadulje

115,00 Kn

Tinktura od Švedskog Bilja

5 od 5
90,00 Kn