Tinkture su tekući alkoholni ekstrakti iz ljekoviti biljaka. One su vrlo učinkovite kao biljne kapi koje se uzimaju samostalno ili kao dodatak piću i hrani.

Osnovne karakteristike tinktura Vesna’s Naturals:

1. pravimo ih po originalnoj recepturi: home made od potpuno zdravog, organskog, svežeg bilja
2. jako snaznog djelovanja
3. nemaju apsolutno nikakvih stetnih efekata
4. 100% natural

Šta je dobro znati o Tinkturama?

Tinkture su tekući ekstrakti biljaka. To su koncentrirani biljni preparati, gdje su ljekoviti sastojci biljaka … izvađeni u tekućem obliku. Za pravljenje tinktura koristi se alkohol koji se dodaje vodi ili jabukovom sirćetu.Pravljenje tinktura alkoholom je metoda stara tisućama godina i koriste ga svi ozbiljni herbalisti na svijetu. Alkohol se koristi zato što se najvažniji ljekoviti sastojci, poput esencijalnih ulja, smole, alkaloida steroida i brojne druge bio-kemijske tvari ili fitokemikalije, mnogo bolje rastvaraju u alkoholu, nego u vodi (čaj) ili na bilo koji drugi način. Štoviše, određene važne fitokemikalije iz biljaka se mogu rastvoriti jedino u alkoholu.

Brojne prednosti tinktura:
1. Tinkture su puno jače i koncentriranije od čaja. Samo 2-3 kapi tinkture jednake su, čak jače od cijele jedne šalice čaja.Upravo iz ovakvih razloga je konzumiranje samih tinktura prijeko potrebno kod saniranja zdravstvenih problema. Ponekad je teško, zbog posla i drugih obaveza, popiti velike količine čaja. Umjesto čaja, tada koristimo tinkture.
2. Ljekoviti sastojci tinktura mogu se bolje probaviti i asimilirati nego same sirove biljke, naročito ako imamo problema sa probavom. Ljekoviti sastojci tinktura ulaze u krvotok brzo, gotovo momentalno. Zato tinkture mogu biti, između ostalog, i prvu pomoć i lijek za hitne slučajeve.
3. Alkohol održava tinkturu i znatno produžava rok trajanja, gotovo na neograničeno vrijeme. Što tinktura duze stoji, to je njezin učinak veći. Za one koji imaju averziju prema samom alkoholu (mada se radi o minimalnim koliciinama) postoji vrlo jednostavno resenje, svoju dozu tinkture ukapaJte u vruči čaj ili prelijete vrućom vodom i sav alkohol ce ispariti.
4. Za razliku od tinktura koje se proizvode u domaćoj radinosti, komercijalne tinkture generalno su loše kvalitete i nedjelotvorne su, jer se ne pripremaju od adekvatnog i neprerađenog bilja, te u puno manjim koncenracijama.I tinkture proizvedene u domaćoj radinosti vrlo često znaju biti lošije kvalitete, najviše zbog manje količine biljaka, ili lošije kvalitete biljaka koji se koristi prilikom pripreme.

Tinkture pripremane u Vesna’s Naturals su garancija kvalitete i učinkovitosti!

Prikazano 1–12 od 16 rezultata

Tinktura od Koprive

5 od 5
115,00 Kn

Tinktura od Gospine Trave

5 od 5
130,00 Kn

Tinktura od Pelina

115,00 Kn

IMMUNE BOOSTER

130,00 Kn

Tinktura od Crnog Oraha

5 od 5
150,00 Kn

Detox Tinktura – Jetra

150,00 Kn

Tinktura od Poljske Preslice

115,00 Kn

Tinktura od Ginsenga

130,00 Kn

Detox Tinktura

130,00 Kn

Tinktura od Kadulje

115,00 Kn

Tinktura od Švedskog Bilja

5 od 5
90,00 Kn

Tinktura od Imele

115,00 Kn