Blog

Vrijeme je za post blagdanski detox!

Prošli su praznici, lijepo smo se proveli i puno papali!
Od sveg slavljenja, malo više alkohola, zadimljenih prostorija, slastica i hrane, umorni smo, bezvoljni, bez energije, imamo problema sa probavom i sa kojom kilom viška (Istraživanja pokazuju da upravo zbog slavlja u novu godinu ulazimo i do 2 kg teži)!

Naše tjelo i um nam daje signale. Pokazuje nam da je vrijeme da razmislimo kako da povećati svoju energiju, kako popraviti raspoloženje, kako se rješiti nagomilanih toksina i ako uz put još skinemo koju kilu (raspoloženje će nam se definitivno popraviti). Možda se nešto od ovoga odnosi na vas! Možda i vi imate neke od ovih simptoma? Ako imate, vrijeme je za čišćenje!

Ali zašto da izaberemo detoksikaciju?
Zato što prirodnim čišćenjem organizma otklanjamo UZROKE, a ne posljedice. Zato što kada radite detoksikaciju redovno, dajete svom tijelu i umu najbolju moguću njegu, generalni servis! I ako ste ciljano išli rješavati jedan problem, otkriti će da ste rješili puno više od toga! Zato što je to prirodan, a blagi, nježni način održavanja zdravlja! I zato ga je lakše provoditi, i svakako je vrijedno vremena i truda.
Zato što uklanjanjem toksina, a potom hranjenjem tijela zdravim hranjivim tvarima, pomažemo tijelu u zaštiti od bolesti i obnovljamo sposobnost tijela da održava optimalno zdravlje. Detoksikacija je trenutno in, no ona se prakticirala stoljećima u kulturama diljem svijeta, uključujući ayurvedsku i kinesku medicinu, a temelji se na opuštanju, čišćenju i njegovanju tijela iznutra prema vani.
Možete se odlučiti za: čišćenje cijelog organizma ili za ciljanu detoksikaciju – određenog organa ili sistema! Na detoks od 2 dana, 3 tjedna, ili 3 mjeseca. Sve zavisi o vašim potrebama i željama, i naklonostima.
Možete napraviti detoksikaciju na puno načina: biljnim kapsulama, tinkturama ili čajevima, ali uvijek popračeno zdravom prehranom (bar u vrijeme detoksikacije).

Važnost informiranja i dobre pripreme
No na koji god način se odlučili, informirajte se, dobro se pripremite, nađite nekog sa iskustvom, tko će vas pratiti u programu, i pomoći ako zapnete i to vam je već pola obavljenog posla. I kada to napravite jednom, uvijek ćete se vraćati detoksikaciji. Jer ona je način života, a ne dijeta i pomodarstvo! Sa njom možemo održavati zdravlje i ona nas vraća u balans! Svaki puta nakon napravljenog programa, ostaje nam neka zdrava navika, koju i dalje primjenjujemo. Ona nam daje smirenje i oslobođenje, jer znamo, ako i nešto “zbrljamo”, postoji način na koji čemo to ispraviti. I što je možda najvažnije, potiče nas da radimo nešta ZA SEBE, i na sebi. Tjera nas da 2 x godišnje odvojimo vrijeme samo za sebe (što je inače nemoguća misija, jer sve drugo je bitnije).
Sa detoksikacijom unosimo zdrave navike u svoj život, u svoju porodicu i prenosimo ih svojoj djeci!
Postanimo najbolja verzija sebe 🙂

Vesna’s Naturals nudi individualne detox konzultacije, različite programe: od programa za cijelo tijelo, do ciljanih detoksikacija, od antiparazitnog programa (kojeg je samo u Puli, 2016god, napravilo preko 50 osoba), do detoksikacije tinkturama i čajevima. Uz program detoksikacije, idu i upute o programu i prehrani, te on line podrška, preko zatvorene fb Detox grupe. Ako ste zainteresirani za program ili imate pitanja o detoksikaciji možete nas kontaktirati na: [email protected]

Informacije sadržane na ovom blogu imaju svrhu općeg informiranja i nisu namijenjene kao medicinski savjet niti kao zamjena za savjet vašeg liječnika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)