Blog

Prirodni dezodoransi?

Kada birate dezodorans, osim ugodnog mirisa i njegove učinkovitost, uzmite u obzir i svoje zdravlje!
Mnogi stručnjaci smatraju da začepljenje pora i sprečavanje znojenja nije zdravo, jer je znojenje prirodan način putem kojeg se tijelo hladi i oslobađa toksina. Zašto reskirati, ako postoje sigurni, ugodni i učinkoviti prirodni dezodoransi? Vesnas Naturals deo stick ne sadrži niti jedan štetan i za zdravlje potencijalno opasan sastojak. a ima antibakterijsko djelovanje i smanjuje neugodne mirise.

Danas je na tržištu vrlo velik izbor dezodoransa; od onih koji smiruju i hlade, preko onih koji blokiraju znojenje, pa do onih koji prekrivaju neugodan miris znoja ili antiperspiranti koji smanjuju lučenje znoja. Nažalost, većina njih sadrži aluminijeve i cinkove soli, sintetičke boje, mirise, konzervanse, triklosane i propilen glikol.
Prirodni dezodoransi ne sadrže te sastojke!
Najvažnije je odabrati dezodorans koji ne sadrži aluminij, odnosno aluminijeve soli (aluminij klorid, aluminij hidrat), jer ih mnoga istraživanja povezuju sa karcinomom dojke. Naglašava se da ih se posebice ne smije upotrebljavati nakon brijanja. Druga istraživanja ih povezuju sa porastom Alzheimerove bolesti, jer se aluminij apsorbira preko kože, ulazi u krvotok i lagano taloži u mozgu godinama. Osobe sklone alergijama posebno trebaju izbjegavati dezodoranse koji sadrže parabene.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)